Log in

I forgot my passwordLatest topics

» Staff szabályzat
by Veroniel Sat Sep 08, 2018 4:40 pm

» Általános szabályzat
by Veroniel Sat Sep 08, 2018 2:50 pm

» Elsődleges szabályváltozás kosár
by Veroniel Thu Sep 06, 2018 3:02 pm

Staff szabályzat

Sat Sep 08, 2018 4:40 pm by Veroniel

A játékosokkal ellentétben a staffnak kicsit kötöttebb a szabályzata, tekintve, hogy a lehetőségek mellett felelősség is került a vállukra. Az egyenlőre nem teljes staff szabályzat a következő:

1. A staff karakter nem JK

A restart előtti tapasztalat azt mutatta, hogy bár érdekes ötlet volt a staff karaktereket belehelyezni a világba sajnos hosszútávon nem működik, több …

Comments: 0

Általános szabályzat

Sat Sep 08, 2018 2:50 pm by Veroniel

1. Viselkedjünk civilizáltan

Legelsőnek a szabályok listájában és legfontosabbnak tartom leszögezni, mi is ennek a fórumnak a célja. Mint szerepjáték, ugyanazzal a szándékkal jött létre mint minden hobbi: szórakoztatni azt, aki végzi.
Ebből kiindulva minden beregisztrált felhasználónak joga van a saját játékstílusában zavartalanul szórakozni.

Mivel azonban …

Comments: 0

Elsődleges szabályváltozás kosár

Thu Sep 06, 2018 3:02 pm by Veroniel

Staff részleg:

- Az admin és mesélő accountok egy-egy angyalt személyesítenek meg, a játéktéren nem jelennek meg (vagyis a staff karakter nem JK)
- A 'lore-admin' funkció megszűnt, a világ lore-ját az adminok közösen határozzák meg, egyelőre részre szétosztva a fajokat. Így minden faj lore-jáért egyetlen admin felelős, ha bárki ehhez hozzáadni akar vagy vitatja egyes …

Comments: 0

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 3 on Thu Sep 06, 2018 4:01 pm

You are not connected. Please login or register

Staff szabályzat

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Staff szabályzat on Sat Sep 08, 2018 4:40 pm

Veroniel

avatar
a Bűnök Angyala
a Bűnök Angyala
A játékosokkal ellentétben a staffnak kicsit kötöttebb a szabályzata, tekintve, hogy a lehetőségek mellett felelősség is került a vállukra. Az egyenlőre nem teljes staff szabályzat a következő:

1. A staff karakter nem JK

A restart előtti tapasztalat azt mutatta, hogy bár érdekes ötlet volt a staff karaktereket belehelyezni a világba sajnos hosszútávon nem működik, több okból is. Egyrészt folyamatos kísértés, hogy egy godmode-olt JK-ként használja az adott staff tag, másrészt körülményes volt, hogy ha valaki szerepeltetni akart egy fontos NJK-t az mindig bonyodalmat okozott, ha valaki már lefoglalta. Ennek ellenére, hogy ne csak 'Admin#32' vagy 'Béla' legyen az admin és mesélő karakterek neve és valami minta is megfigyelhető legyen a staff accountok angyalok neveit viselik. Ezek az angyalok az oldal lore-jában léteznek, azonban nem szólnak bele közvetlenül a világ irányításába, abban nem létező személyek (kivéve Abaddón, Azrael és Veroniel, de ténylegesen ők sem cselekvő karakterek.) A mesélők ezután némi konszenzussal szabadon mozgathatják az NJK-kat, noha ha valaki már elég sokat szerepeltetett egy bizonyos fontos NJK-t érdemes az őáltala kialakított jellemet figyelembe venni.
Angyalnevek választásához itt található segítség

2. Nincs 'lore admin'.

Egyetlen ember sem tökéletes, az évek múlásával felgyűlő lore pedig főképp túl nagy falat egyetlen adminnak. Éppen ezért az oldal egészét érintő lore kérdéseket az adminok közösen döntik el, az egyes fajok tekintetében pedig minden fajhoz tartozik egy ügyeletes 'felügyelő' admin. A mesélők részt vehetnek a lore bővítésében és alakításában, azonban az adminok autoritása ezen a téren mindig nagyobb, mint a mesélőké. A staff tagok megvétózhatnak nekik nem tetsző ötleteket, azonban a vétózás is leszavazható többséggel. Ennek a rendszernek végérvényesen az a lényege, hogy a fajok lore-ja ne legyen önmagának ellentmondó, viszont elkerülhessük a despotikus kiskirályokat, akik egy-egy fajon ülnek és a saját igényük szerint alakítják.


3. Spoilerek

Kifejezetten nehéz és töménytelen felesleges munkát jelent úgy vezetni egy oldalt, hogy a staff nem tud a tervekről és a fontosabb csavarokról. Ezért minden staff tagnak tisztában kell lennie azzal, hogy a munkája során a játékosok elől eltitkolt, néha a történet kulcsmomentumaként szolgáló történeti elemeket tud meg előre. Ettől ezentúl sajnos nem tudunk eltekinteni, mert az értelems, staff tagok közötti kommunikációt akadályozza az ellenkezője.

View user profile http://kingdomofveroniel.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum